Unelmien Lomapaikat USA:ssa

Parhaita Lomapaikkoja

Olen kirjoittanut aikaisemmin Bucket listassani missä paikoissa haluaisin käydä. Nyt ajattelin jakaa paikkoja missä olen jo käynyt ja suosittelen muillekin.

Maui, Hawaii

Olen käynyt täällä nyt kolme kertaa ja rakastanut jokaista kertaa. Lento Suomesta on aika pitkä (tein sen kerran – 24 tuntia matkustusta), mutta täältä Los Angelesin kentältä sinne pääsee kuudessa tunnissa. Matkustus on kyllä matkan veroinen kun lennon jälkeen pääsee astumaan ihanaan paratiisiin. Lennolta laskeuduttuaan saa hyvältä tuoksuvan ”lein” eli kukkaseppeleen kaulaan ja loma voi alkaa. Koko saari tuoksuu ihanilta trooppisilta hajuilta ja linnun lauluun on ihana herätä vaikka vähän aikaisemmin.

Rakastan Mauin auringonlaskuja

Monet Hawaii:n saaret ovat hyvin erilaisia. Olen kuullut, että pääsaarella on esimerkiksi hyvin kuivaa. Mauin saari sen sijaan on hyvin trooppinen. Toiselta puolelta löytyy tunnettu tie (”road to Hana”), joka on mutkainen vuoristoinen tie Hana nimiseen kaupunkiin. Hana kaupunki ei ole mielestäni kovinkaan näkemisen arvoinen, mutta matkalla on hienoja vesiputouksia ja vaellusreittejä. Kerran löysimme puusta ripustetun köyden vesiputouksen alta, mistä pääsi Tarzanin tavoin lentämään köydellä vesiputouksen läpi. Virkistävä vesiputouksen vesi tuntuu ihanalta pienen patikoinnin jälkeen. Saarella on myös tulivuori, jonka purkauksen jäljet ovat edelleen havaittavissa.

Vuokrattiin vaellusmatkaa varten vanha avojeeppi. Paikallisilla näki paljon näitä ilman ovia. Ei välttämättä menisi Suomen katsastuksessa läpi 😉

Vaellus vesiputouksille

Vaellusreitillä

Luonto on välillä ihan häikäisevän kaunista

Vesiputouksen läpi koydellä

Muita kivoja aktiviteetteja saarella on valaiden katselu reissut, snorklaus jättikilpikonnien ja värikkäiden kalojen kanssa, surffaus ja muu vesiurheilu. Ruoka, etenkin kalat ja äyriäiset maistuvat aivan uskomattoman hyvältä täällä. Kaikki on niin tuoretta ja maukasta. Minun suosikkini on makedemian pähkinöillä kuorrutettu mahi mahi-kala. Myös kookos ja ananas maistuvat ihan uskomattoman hyvältä. Jälkiruokana minun suosikkina on shaved ice eli jäähile banaani -tai kookossiirapilla. Drinkkeinä kaikki trooppiset drinkit maistuvat minulle täällä parhaiten aina Pina Coladasta Apple Martineihin. Kotosalla en ikinä juo makeita Pina Colada juomia, mutta se tuntuu vaan kuuluvan asiaan tällä trooppisella saarella auringon laskua ihastellessa.

Näissä maisemissa on kiva käydä golffailemassa

Drinkki valmiina seuraavaan auringonlaskuun

 

Park City, Utah

Käymme usein talvisin täällä ihanassa lumisessa Park Cityssä laskettelureissuilla. Mieheni vietti osan lapsuuttaan täällä ja tuntee siis kaikki paikalliset paikat ja rinteet paremmin kuin omat taskunsa. Ensimmäisen kerran kun saavuimme Park Cityyn oli yö. Seuraavana aamuna jouduinkin sitten haukkomaan henkeä herätessäni yhteen kauneimpaan maisemaan, mitä olen ikinä nähnyt. Lumiset vuoret ympäröivät meidät niin pitkälle kuin katse riitti. Vertauskohtana olen käynyt Italiassa Alpeilla, ja mielestäni Park Cityn vuoret peittosivat Italian Alpit aivan 6-0. Suomen lumisista maisemista erona on, että pakkasta on vaan muutama miinus aste ja tietystikin nämä vuoret.

Maisema herätessäni makuuhuoneessamme

Maisema parvekeelta

 

Lumikenkäilemässä 

Park City voi olla monelle tuttu vuoden 2002 olympialaisista, jolloin virallisena olympialaiskaupunkina oli Salt Lake City (30min Park City:stä), mutta ainakin alppihiihdon pujottelu ja lumilautailun nopeusrata sekä halfpipe kilpailu käytiin Park City:ssä. Rinteitä riittää tarpeeksi vaikka koko viikoksi ja niitä on myös paljon eritasoisia. Itse tykkään eniten Jupiter nimisestä vuoresta, jonka laskun nimi on Scott’s Bowl. Tähän laskuun otetaan ensin hissi, jonka jälkeen lähdetään vielä patikoimaan ylös vuorta. Yleensä tiedossa on pieni polku, jota muut ovat patikoineet aikaisemmin, mutta täällä ei ikinä ole ruuhkaa. Vuoren huipulle päästessä tiedossa on pitkä laskun noin metri syvyisessä puuterissa. Välillä voi poiketa metsäpoluilla ja jyrkempiä kohtia löytyy taitavimmille laskijoille.  Tätä laskua ei jaksa moneen kertaan, mutta se on silti minun suosikkini.

Valmiina laskemaan

 

Park Cityssä löytyy myös rinteet (Deer Valley), jotka ovat tarkoitettu yksin omaan suksilla laskijoille, lumilautailijoille löytyy halfpipe ja muita hyppyreitä. Jos haluaa tauon laskettelusta tai sitten vaan mennä vähän nuorempien kanssa pitämään hauskaa Park City:ssä on rengasmäki, joka on myös mielestäni ihan hulvattoman hauska. Hissi vie sielläkin ylös ja alas tullaan auton pyöreillä sisärenkailla (samoilla millä mennään veneen perässä).  Kerran mentiin myös öiselle lumikelkkailu reissulle, missä saatiin ihailla tähtitaivasta vuorilta käsin. Kesäsin aktiviteetteihin kuuluu vaeltamisen lisäksi myös kelkkarata jota pääsee laskemaan vuorelta alas.

Hissillä ylos

 

Renkailla alas mäkeä

Park City on kiireisimmillään tammikuussa kun siellä pidetään Sundance Film Festival, joka on Pohjois-Amerikan isoin yksityisten filmien festivaali. Silloin siellä saattaa turistien lisäksi bongata myös muutaman julkkiksen ja samalla käydä katsomassa pari elokuvan ensi-iltaa. Osa näistä filmeistä päätyy suosion mukaan sitten myöhemmin isommille markkinoille. Tämä on myös ainoita aikoja kun Park City:ssä on hieman vilkkaampi yöelämä. Ainoana miinuksena tässä paikassa on mielestäni kalliit hissiliput.

Sundance Film Festival

Maisemat kesällä samalta parvekkeelta

 

 

Jätä kommentti